Songfestival-jurylid Eric van Tijn: ‘Wat een afgang’

Foto: Mike van den ToornEric van Tijn, jurylid van het Nationaal Songfestival, vindt het onprofessioneel dat de TROS zondag een verkeerde uitslag heeft gecommuniceerd tijdens het liedjesfestijn. Hoewel het winnende nummer van de 3JS onveranderd blijft, zijn de nummers drie, vier en vijf door elkaar heen gehaald. “Wat een afgang, zeg. Wat is dit toch, jongens?“, aldus Van Tijn bij Edwin Evers op Radio 538. “Ons blijft ook niets bespaard ieder jaar met het Nationaal Songfestival. Dit kan er ook nog wel bij.”

Van Tijn kan zich een erger scenario indenken. “Het zou nog erger zijn als het winnende nummer verkeerd was. Dat zou een ramp zijn.

De uitzending van het Nationaal Songfestival wordt hevig bekritiseerd. “Het is volksvermaak om het Songfestival af te fikken. Ik wist van tevoren dat mijn kop er ook af ging, als ik daar zou gaan zitten. De hele jury is afgefikt door Paul de Leeuw.”

Of hij volgend jaar weer in de jury gaat zitten, weet Van Tijn nog niet. “Het hangt van de artiest af. Ik vind de 3JS goede artiesten. Dan vind ik het leuk om me over hun liedjes te buigen. Als het een artiest is waar ik niets aan vind, dan doe ik het niet.”

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen