‘Nederlandse Daily Show heeft gefaald’

Foto: Comedy CentralTv-criticus Bert van der Veer, jarenlang baas van RTL 4, vindt de Nederlandse versie van The Daily Show met Jan Jaap van der Wal nog niet goed genoeg. Volgens Van der Veer is het programma van Comedy Central niet erg actueel. “Ze moeten ophouden met het teren op de dingen die tijdens de proefafleveringen bedacht zijn, zoals dinsdag over Brandon en maandag over Jolande Sap. Ik hoop niet dat we binnenkort een item over Wikileaks krijgen. Dan lopen ze wel erg achter de feiten aan.”

The Daily Show liep dinsdagavond wel erg achter op de actualiteit, vindt Van der Veer. “Even voor tien uur sprak Moebarak in Egypte en de Daily Show opende met de benoeming van Jan Peter Balkenende. Daarna hadden ze een nummer van twaalf minuten over Brandon, wat op 18 januari nieuws was in Uitgesproken EO. Dat ging maar door. Dan heb je toch een beetje gefaald als je niet een beetje in staat bent om goede grappen over Egypte te maken.”

Het programma zal in elk geval drie weken lang te zien zijn op Comedy Central. “Het is in elk geval genoeg of het potentie heeft, maar niet lang genoeg om de tent perfect te krijgen“, aldus Van der Veer. “Het valt enorm te prijzen van Comedy Central dat ze zo’n initiatief aandurven. Het kost een paar centen.”

Kritiek op presentator Jan Jaap van der Wal, heeft Van der Veer nauwelijks. “Ik vind dat Jan Jaap het met ogenschijnlijk enthousiasme presenteert. Hij moet nog wel wennen aan de lachband, want er wordt geloof ik niet echt gelachen. Ik heb het gevoel of iemand daar op een toetsenbord de lach instart“, besluit hij in het Radio 1-programma Nog Steeds Wakker Nederland.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen