Nederlandse Daily Show scoort boven verwachting

Foto: Comedy CentralDe Nederlandse editie van de Ameri- kaanse nieuwsshow The Daily Show is maandag met 136.000 kijkers van start gegaan op Comedy Central. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De tv- show scoorde daarmee boven de verwachting van presentator Jan Jaap van der Wal. Hij zette in op 100.000 kijkers. “Daar hoop ik toch wel boven te komen!“, zei hij in Mikro Gids. “Als wij na drie weken denken: waarom doen we het morgen niet nóg een keer?, is de show voor ons een succes.

The Daily Show is voorlopig drie weken lang dagelijks te zien op Comedy Central. Elke dag wordt de actualiteit op satirische wijze behandeld. “Satire is toch altijd wel een belangrijk smeermiddel in een maatschappij, een beetje de luis in de pels. Als Koefnoen en Dit Was Het nieuws er niet zijn, is er eigenlijk geen satire op de Nederlandse televisie.

BNN probeerde drie jaar geleden met De Nieuwste Show ook een satirisch nieuwsprogramma te maken. Het programma van Patrick Lodiers flopte genadeloos. “Ik denk dat er nu in het medialandschap en in de politiek meer aan de hand is dan destijds. Er komen bijvoorbeeld verkiezingen voor de Provinciale Staten aan, die nogal belangrijk schijnen te zijn. Daarnaast is Patrick Lodiers een heel goede presentator, maar geen geoefende comedian.

De Nederlandse Daily Show was maandag het best bekeken programma op Comedy Central.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen