Vrijdagavondoorlog RTL 4 en SBS 6 barst los

Foto: Roy BeuskerRTL 4 en SBS 6 beginnen vrijdagavond aan een nieuwe tv-oorlog. Voor het eerst sinds oktober zetten beide zenders weer groot amusement tegenover elkaar op de laatste werkdag van de week. RTL 4 begint met het vierde seizoen van X Factor, terwijl SBS 6 Sterren Dansen op het IJs weer uit de kast haalt. “Het is toeval dat X Factor en Sterren Dansen op het IJs tegenover elkaar staan. We hebben dit programma al een jaar in de planning staan“, zegt een persvoorlichter van RTL in Televizier.

In de zomer van 2010 kondigde RTL 4 al aan achtereenvolgend met Holland’s Got Talent, The Voice of Holland en X Factor te komen op de vrijdagavond. “We willen dat familiegevoel op de vrijdagavond vasthouden en volgens ons maakt het niets uit dat X Factor zo snel na The Voice of Holland komt. Iedereen heeft wel weer zin in een nieuw seizoen. Mensen hebben zich in ieder geval in groten getale aangemeld.

SBS 6 gaat ook voor niets minder dan de winst. “We hebben Sterren Dansen op het IJs niet bewust tegenover X Factor gepland. Die datum was ver van tevoren gekozen. Natuurlijk hopen we op hoge kijkcijfers; we hebben ook al veel positieve reacties gehad van pers en fans. Veel mensen hebben er zin in“, aldus een zegsman.

X Factor met Martijn Krabbé en Wendy van Dijk begint om half negen op RTL 4. Sterren Dansen op het IJs met Gerard Joling en Nance begint op hetzelfde moment met een nieuw seizoen op SBS 6.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen