Gerard Joling: ‘Korte serie Sterren Dansen op het IJs’

Foto: Nick van OrmondtSBS 6 heeft volgens Gerard Joling geleerd van de fout die ze maakte met Popstars. Zijn tv-show Sterren Dansen op het IJs zal acht weken duren, in plaats van het half jaar dat Popstars duurde. “De serie gaat niet al te lang duren. Acht of negen weken“, zegt Joling in TROS Kompas. “Anders haken de kijkers, net als bij Popstars, misschien weer af. Of dat ook te maken had met het feit dat ik niet meer meedeed, weet ik niet. Maar ik was natuurlijk wel altijd erg aanwezig in het programma.

Sterren Dansen op het IJs is de eerste tv-klus voor Joling, sinds hij Popstars vorig jaar opgaf in verband met oververmoeidheid. Uiteindelijk scoorde Popstars haar slechtste seizoen ooit. “Naar mijn mening moeten we gewoon terug naar de oude formule. Een persoonlijk gesprekje met de kandidaten op de bank, daardoor krijgt het toch iets eigens. Maar of dat een garantie is… De concurrentie is natuurlijk moordend.

Druk om kijkcijfers maakt Joling zich niet meer, nadat hij net een burn-out achter de rug heeft. “Ik moet zeggen dat ik me de afgelopen tijd niet echt heb bezig gehouden met programma’s, kijkcijfers of hits. Die maakten mij geen bal uit. Als je een periode niet zo lekker in je vel zit, wil je alleen dat je je weer beter voelt.

Sterren Dansen op het IJs is vanaf vrijdag wekelijks te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen