Carlo Boszhard is beste imitator

Foto: 7L PhotographyCarlo Boszhards imitatie van Marc- Marie Huijbregts is de beste imitatie van deze eeuw. Dat stelt VARAgids op basis van wetenschappelijk onderzoek door de Radboud Universiteit van Nijmegen, dat geluidsfragmenten van bekende imitaties vergeleek met originele stemmen van BN’ers. Boszhard is er trots op. “Ik ben echt vereerd. Marc-Marie is niet een van de types waarvoor ik moeite doe. Ik hoef er nooit voor in de make-up, ik zet alleen zijn tanden in“, laat hij weten.

De VARAgids stuurde 51 geluidsfragmenten van bekende imitaties naar de Radboud Universiteit, plus de originele stemmen van de BN’ers die werden nagedaan. Spraaktechnoloog David van Leeuwen gebruikte speciale software om de stemmen met elkaar te vergelijken. Boszhard als Huijbregts kwam het meest overeen.

Boszhard werd ook tweede, met zijn imitatie van René van der Gijp. “René van der Gijp is veel leuker om te doen. Die heeft iets meer lagen om te spelen“, zegt Boszhard.

Edwin Evers werd met zijn imitatie van Prins Bernhard derde. Andere imitators in de toplijst zijn Erik van Muiswinkel en Paul Groot.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen