Bedenker Deal or no Deal met nieuwe spelshow

Foto: Sander StoepkerHet Amerikaanse tv-netwerk ABC heeft een nieuwe spelshow aangekocht, die is bedacht door de Nederlander Dick de Rijk, de man achter de internationale hitformule Deal or no Deal. Het gaat om de ‘emotionele gameshow’ You Deserve It, dat steeds een tranentrekkende finale moet opleveren. “Mensen willen meer zien dan anonieme kandidaten die grote geldbedragen winnen. You Deserve It is een emotionele rollercoaster. Het is de introductie van een nieuw gameshow- genre“, zegt De Rijk.

You Deserve It is volgens de makers het eerste spelprogramma waarin kandidaten niet voor hen zelf spelen, maar geld proberen te winnen voor iemand die dat echt nodig heeft. “Kandidaten kunnen een fortuin winnen dat het keerpunt in het leven van een speciaal persoon betekent“, meldt het Duitse tv-bedrijf SevenOne International, dat het format in haar catalogus heeft opgenomen.

De gelukkigen hebben geen idee wat er aan de hand is. “Ze weten niets van het feit dat de kandidaten voor hen spelen. In een tranentrekkende finale wordt de persoon uiteindelijk verrast met hopelijk een groot geldbedrag. Daarvoor moet de kandidaat echter wel tien vragen goed beantwoord hebben.”

Wanneer de spelshow precies van start gaat, is nog niet bekend.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen