RTL 8 krijgt ‘warme, vrouwelijke vormgeving’

Vrouwenzender RTL 8 krijgt een nieuwe vormgeving. Het nieuwe uiterlijk wordt op maandag 31 januari geïntroduceerd, tegelijk met de start van de soapseries The Bold And The Beautiful en The Young And The Restless. Dat heeft RTL maandag laten weten. “RTL 8 krijgt steeds meer haar eigen identiteit en daar hoort een krachtige uitstraling bij. De opdracht was een warme, vrouwelijke en eigentijdse vormgeving te ontwikkelen en dat is goed gelukt“, zegt zenderbaas Remko van Westerloo.

In de nieuwe vormgeving worden programma’s in de ‘look and feel’ van een magazine aan de kijkers gepresenteerd. “Zij bladeren als het ware door de programmering heen en komen zo makkelijk te weten welke soaps, typische vrouwenfilms en talkshows er dagelijks op het programma staan“, legt een woordvoerster van RTL 8 uit.

Met de nieuwe kleurencollectie van paars, roze, blauw en groen, een chique kantmotief als herkenbaar beeld en aansprekende pay offs krijgt de zender een sterk eigen karakter. Het logo van RTL 8 blijft hetzelfde“, aldus de zegsvrouw.

De nieuwe vormgeving van RTL 8 is ontwikkeld door bureau OOQ. Van Westerloo: “De combinatie van verschillende kleuren, lettertypes en slogans die het zendergevoel neerzetten is speels en origineel. Samen met onze twee nieuwste aanwinsten in de vooravond hebben we een mooie start van 2011.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen