Brecht van Hulten wil Kassa ‘meer Brecht’ maken

Foto: Leendert JansenBrecht van Hulten is als presentator van Kassa nu nog vooral ‘de nieuwe Felix Meurders‘, maar op termijn wil ze de consumentenrubriek meer eigen maken. Ze heeft er inmiddels drie afleveringen op zitten. “Natuurlijk zal ik mijn stem la- ten horen en zullen er geleidelijk dingen veranderen. Kassa is nu nog Felix’ jas en die heeft een andere snit. We moeten nu een jas gaan maken die mij past. Maar eerst even wennen. Dan kijken we later hoe het meer Brecht wordt“, vertelt Van Hulten in NCRV-gids.

Van Hulten is in een gespreid bed beland. Meurders maakte van Kassa een kijkcijferhit. “Kijkers zijn gehecht aan Felix, ik vind hem zelf ook heel goed. Ik moet zorgen dat de kijkcijfers zo goed blijven. Die schommelen tussen de een en anderhalf miljoen. En dat is best veel!“, zegt Van Hulten.

Het is niet de eerste keer dat Van Hulten een vertrouwd gezicht opvolgt. “Het is eigenlijk een soort déjà vu. Ik heb dit al vaker meegemaakt. Ik moest destijds Daphne Bunskoek opvolgen die na vijf jaar heel goed paste bij Goedemorgen Nederland. En bij NOS Actueel volgde ik Maartje van Weegen op.

Met Kassa wil Van Hulten nog jaren door. “Het is zó leuk om een eigen programma te hebben. Je doet het natuurlijk met het team, maar dit wordt mìjn programma. Ik krijg de ruimte om het me eigen te maken. Daar verheug ik me op. Het wordt niet de Brecht-show, helemaal niet, het is geen personalityshow, dat zou ik niet willen. Maar ik wil er wel grip op krijgen.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen