RTL 4 krijgt The Voice ver beneden kostprijs

Foto: RTLRTL 4 heeft kijkcijferkanon The Voice of Holland ver beneden kostprijs gekregen van producent Talpa. “RTL betaalt bij lange na niet wat het kost“, zei producent John de Mol vrijdag in Pauw & Witteman. De Mol zelf neemt een groot deel van de kosten op zich. “Ik kan me permitteren om te investeren in programma’s waar ik in geloof. De investeringen die je in Nederland doet, verdien je internationaal terug. Daarom kijk ik in Nederland niet naar een winstmarge. Dat interesseert me niet.”

Het heeft De Mol behoorlijk wat moeite gekost om The Voice op de buis te krijgen. De tv-show werd afgewezen door SBS. “Het heeft lang geduurd. Het programma was anderhalf jaar voordat de deal beklonken werd met RTL bedacht. Het zou eerst naar RTL gaan. Toen is het om allerlei redenen niet doorgegaan. Daarna hebben we met allerlei andere zenders gesproken en toen gingen we toch weer terug naar RTL.”

The Voice is nu een van de meest succesvolle RTL 4-programma’s ooit. “Uiteindelijk is het programma er met veel duwen en trekken gekomen. Daarom is de vergelijking met Big Brother zo frappant. Dat programma had precies dezelfde geschiedenis. Niemand wilde het hebben, niemand geloofde erin en het resultaat is dit geworden.”

Vrijdag is op RTL 4 de finale van The Voice of Holland te zien.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen