Erland Galjaard is Omroepman van het Jaar

Foto: Nick van OrmondtErland Galjaard, de programmadirecteur van RTL 4, is door Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar 2010. Dat bleek woensdag tijdens de twintigste uitreiking van de tv-prijs in Hilversum. De redactie van het vakblad stelt dat 2010 in het teken stond van de ‘imposante wederopstanding’ van RTL Nederland. “Dat ‘iemand van RTL’ Omroepman- of vrouw van het Jaar moest worden, stond dan ook buiten kijf“, zo vertelt een woordvoerder van Broadcast Magazine.

Broadcast Magazine twijfelde welk RTL-kopstuk ze moest bekronen. “Kies je dan voor de verantwoordelijke trainer, als beloning voor een gezamenlijke teamprestatie, of gaat de voorkeur toch uit naar de maker van een bijzonder en beslissend doelpunt? Na lang wikken en wegen werd gekozen voor die laatste optie; dus niet CEO Bert Habets als twintigste Omroepman van het Jaar – al is de prijs ook zeker een beetje voor hem – maar Erland Galjaard, de 43-jarige programmadirecteur van RTL 4.

Galjaard verdient de prijs zeer, stelt de redactie. “Het eclatante succes van RTL is immers vooral te danken aan het moederstation en dus aan diens architect. Galjaard is de personificatie van de zegetocht van RTL 4. Na een moeilijke periode waarin de twijfel toesloeg en de zender uit diverse hoeken onder druk kwam te staan, slaagde hij erin toch vol ten aanval te trekken en sterker dan ooit terug te komen.”

Galjaard treedt in de voetsporen van eerdere winnaars als Paul Witteman (1995), John de Mol (1999 en 2005) en Linda de Mol (2009).

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen