Paul Witteman ‘wereldberoemd’ in Franrkijk

Foto: Leendert van JansenPaul Witteman was rondom de afgelo- pen jaarwisseling veelvuldig te zien op de Franse televisie. Een fragment uit zijn talkshow Pauw & Witteman, waarbij een jongen aan de presentatoren vroeg waar het toilet is, kwam voorbij in vele Franse jaaroverzichten. “Bij de presentatoren liepen bij de aankondiging al de tranen over de wangen van het lachen. ‘Je bent wereldberoemd in Frankrijk door een toiletscène’, schreef mijn geleerde kennis in Frankrijk plagerig“, schrijft Witteman in VARAgids.

De talkshowhost kan zich de gebeurtenis nog goed herinneren. “Met bedrukt gezicht liep de jongen uit het publiek naar de interviewtafel en vroeg: ‘Weet u waar ik het toilet kan vinden?’ Ik wees hem een deur en vervolgde het gesprek met een politicus. Ook werd, naar later bleek, de terloopse wijze waarop we het probleem oplosten, als ongewoon ervaren. Men had meer ergernis bij het duo Pauw & Witteman verwacht.

Witteman kon er wel om lachen toen hij het nieuwtje hoorde van zijn kennis. “Hij liet me via sms weten dat hij drie oudejaarsoverzichten van de Franse tv had gezien en dat in alle drie de uitzendingen het fragment uit Pauw & Witteman terugkwam. ‘Dat heeft veertig jaar journalistiek me dan toch maar opgeleverd,’ antwoordde ik.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen