Chantal Janzen niet blij met persverklaring AVRO

Foto: AVROChantal Janzen is niet blij met de wijze waarop de AVRO haar vertrek bij de om- roep bekend heeft gemaakt. De omroep meldde in een persbericht dat hun wensen niet meer overeenkwamen met die van Janzen, en dat geeft volgens de presentatrice een vertekend beeld. “Het leek wel of ik veel geld had gevraagd of het programma Tussen Kunst en Kitsch wilde overnemen. Maar dat was helemaal niet aan de hand. Ik ben zelf weggegaan“, legt Janzen woensdag uit in De Telegraaf.

Janzen is niet boos op de AVRO. “Ik begrijp helemaal dat ze teleurgesteld waren na Tooske Ragas en Ruben Nicolai nu ook mij te verliezen en daarvan is iets te voelen in het bericht dat ze over mijn vertrek hebben laten uitgaan. Het gaat erom dat ik geen nieuwe uitdaging meer kreeg bij de AVRO. Ik hoefde niet meer op mijn tenen te lopen. Dat wil ik graag, maar dat kon niet.

De presentatrice meldde dinsdag in RTL Boulevard wel dat ze het niet netjes vindt dat niet is overlegd over het persbericht. “Ik heb een ander idee over hoe een persbericht eruit moet zien. Dat is niet in overleg gebeurd en dat vind ik jammer.

Momenteel onderhandelt Janzen met een commerciële tv-zender. “Het zou best kunnen dat ik binnen een paar dagen nieuws heb. Ik hoop dat ik ergens behalve bijvoorbeeld spelletjes presenteren ook mag acteren. Dat doe ik in het theater graag en zou ik op tv ook leuk vinden.”

Een talentenshow zoals Idols, zoals ze die vier jaar geleden met Martijn Krabbé heeft gedaan, wil ze niet meer. “Dat moet ik ook niet willen omdat ik verstand heb van zingen. Ik had destijds een beetje moeite met mijn rol. Ik kon niet onbevangen vragen of er iets fout ging. Door mijn vak hoorde ik al wat er fout was. En dat kon ik dan niet zomaar zeggen. Ik zat tenslotte niet in de jury.

Janzen heeft zin in een nieuwe uitdaging. “Het is niet dat ik het bij de AVRO niet naar mijn zin had. Ik heb er met veel plezier gewerkt en veel geleerd. Maar de kansen waren op“, besluit de musicalactrice.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen