Franse zenders vechten om The Voice of Holland

Foto: RTLZenders in Frankrijk vechten met elkaar om de formatrechten van The Voice of Holland, de nieuwe kijkcijferhit van John de Mol. Dat zei De Mol zondag in Life 4 You. Het is een gaan en komen van tv- bazen in de studio van The Voice in Ede. “Er zijn twee grote zenders in Frankrijk: TF1 en M6. Zaterdag vloog de hele direc- tie van de ene zender naar Nederland om met mij te spreken over de aankoop van The Voice. Dan komt dinsdag de andere zender, om mij over te halen het aan hen te verkopen.

De Mol geniet van het getouwtrek. “Dat gaat een beetje per opbod. Dat is goed voor de handel. In Amerika waren er twee zenders die het wilden hebben: CBS en NBC. NBC is op dit moment de zender van de vier grote networks die er het slechtst voorstaat, en het programma dus het hardst nodig hebben. Dat bleek ook wel. Ze zijn bereid geweest het verst te gaan om het binnen te halen.

The Voice of America gaat spoedig beginnen. “In Amerika wordt er op dit moment onderhandeld met – ik geloof – dertig coaches tegelijk. Dat komt omdat Amerika al in mei gaat uitzenden, wat een heel korte termijn is. Je hebt grote namen nodig, omdat talenten iets van hen moeten aannemen. Nou heb je daar heel veel van in Amerika. Je hebt ook heel veel muziekstromen. Er moet ook een countrycoach in. Country is heel groot in Amerika.

De mediatycoon maakt het buitenlandse geïnteresseerden makkelijk. “We hebben in Ede een soort VIP-lounge gemaakt, waar die mensen allemaal kunnen zitten. Ze kunnen live het podium ook zien, maar ook meekijken op monitoren. Het is een komen en gaan van Grieken, Turken, Duitsers, Portugezen en Spanjaarden.”

Vrijdag is de finale van The Voice of Holland te zien op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen