Kluun: ‘De Wereld Draait Door steeds veeleisender’

Kluun begrijpt dat sommige BN’ers zich ergeren aan De Wereld Draait Door. De VARA-talkshow is volgens de schrijver veeleisend en makkelijk met afzeggen. “Het is nu zelfs zo erg dat als je bij RTL Boulevard gaat zitten, De Wereld Draait Door je alleen nog maar wil als zij eerder zijn“, vertelt hij in Veronica Magazine. “Ik heb nooit problemen gehad met De Wereld Draait Door, maar de frustraties van hun gasten begrijp ik wel eens. Het gebeurt zomaar dat je op het laatste moment wordt afgebeld.

Volgens Kluun hoef je bij De Wereld Draait Door ook niet aan te komen met de wens om ook bij Pauw & Witteman aan te schuiven. “Het is als gast heel simpel: Of je verschijnt in De Wereld Draait Door óf je bent te gast bij Pauw & Witteman. Tussen die twee programma’s is een concurrentiestrijd gaande. Als je bij de een te gast bent, hoeft de ander je niet meer.”

De schrijver wordt door De Wereld Draait Door regelmatig gebeld voor futiliteiten. “De redactie belt regelmatig op om met een paar anderen te komen praten over waar je was op de sterfdag van John Lennon of wat je gevoel is bij de chelloconcerten van Bach. Dan zeg ik altijd nee. Ik geef alleen mijn mening als ik ergens echt iets over te vertellen heb of, simpel, als ik een nieuw boek te promoten heb.

De Wereld Draait Door is machtig, maar uiteindelijk bepaal je het zelf. je gebruikt elkaar allemaal. En als je Saskia Noort, Tommy Wieringa of Kluun bent, heb je de luxe te kunnen kiezen.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen