Nieuwsuur populairder dan NOVA

Foto: NTRHet tv-programma Nieuwsuur met Mariëlle Tweebeeke en Twan Huys is populairder dan voorganger NOVA. Waar Nieuwsuur de afgelopen vier maanden gemiddeld 738.000 kijkers per aflevering wist te boeien, scoorde NOVA in dezelfde periode een jaar eerder gemiddeld 589.000 kijkers. “De cijfers tonen aan de Nederlandse kijker de nieuwe actualitei- tenrubriek van de NOS en NTR, die van start ging op 6 september 2010, goed weet te vinden“, aldus een zegsman van de NOS vrijdag.

Met de komst van Nieuwsuur zijn NOVA, het NOS Journaal van 22 uur en het late NOS Sportjournaal komen te vervallen en zijn sport, nieuws en achtergronden samengevoegd in één programma. Het gemiddelde van 738.000 kijkers is voor de uitzendingen van maandag tot en met zaterdag. De verkorte uitzendingen op zondagavond trokken gemiddeld 505.000 kijkers. Het meest bekeken zijn de uitzendingen op donderdagavond met gemiddeld 822.000 kijkers.

De best bekeken Nieuwsuur tot nu toe was te zien op 11 september 2010, toen ruim 1,2 miljoen mensen inschakelden om naar de toespraak van Geert Wilders bij Ground Zero te kijken. De op een na best bekeken Nieuwsuur was afgelopen woensdag te zien. De uitzending over de chemiebrand in Moerdijk trok bijna 1,2 miljoen kijkers.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen