TROS wil samenwerken met AVRO, MAX en WNL

Foto: TROSDe TROS wil graag op zeer korte termijn samenwerken met de combinatie AVRO/ WNL of MAX/WNL. Dat heeft TROS-baas Peter Kuipers woensdag gezegd in zijn nieuwjaarsspeech. Kuipers wil ‘snel stappen te zetten om met de bestuurlijke vereenvoudiging van de Publieke Omroep te beginnen’. “Het is de enige manier om ervoor te zorgen dat de opgelegde buitenproportionele bezuiniging de kwaliteit van de programma’s zo min mogelijk raakt“, zegt de omroepdirecteur.

Kuipers noemt een efficiënte publieke omroep een must, zodat de bezuinigingen niet ten koste gaan van de programmering. “Dat kan door het terugbrengen van het aantal spelers in het publieke bestel, waarbij de identiteit van de afzonderlijke omroepen wel overeind moet blijven.

De TROS is naar eigen zeggen de populairste publieke omroep van Nederland. “Met een kijktijdaandeel van 17,4 procent laat de TROS de andere verenigingen ver achter zich. Het is inmiddels het negende jaar op rij dat de TROS deze nummer 1-positie inneemt“, zegt een woordvoerder. “Daarbij is opvallend dat ook leden van andere omroepen veelvuldig afstemmen op programma’s van de TROS.

Populaire tv-shows van de TROS zijn onder meer Bananasplit, Radar en Vermist.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen