Emile Ratelband boos op Evangelische Omroep

Emile Ratelband is boos op de EO. Hij zou meedoen aan het programma De Pelgrimscode, maar werd op het laatste moment afgezegd. Dat zegt Ratelband in weekblad Weekend. De Pelgrimscode was de afgelopen maanden te zien op Nederland 1. “Ik werd vlak voordat de opnames zouden beginnen gebeld door de tv-producent die de serie maakt voor de EO. Hij zei: ‘Hans Kazàn is vanwege zijn hartaanval afgevallen, wil jij mee? De EO wil je er graag bij hebben’“, legt de positiviteitsgoeroe uit.

Ratelband wilde graag mee. “Ik zei: ‘Complimenten voor het inzicht dat die mensen hebben dat ze aan mij denken.’ De opnames, die drie weken in beslag namen, vonden afgelopen zomer plaats. Het leek me best leuk, maar omdat het erg kort dag was, stond mijn agenda al vol. Ze wilden echter binnen 24 uur weten of ik het zou doen of niet. Dus ik belde al mijn afspraken en zegde ze af of verschoof ze indien mogelijk, zodat ik toch mee kon.

Opeens wilden de tv-makers toch niet in zee met Ratelband. “Had ik alles geregeld, werd ik gebeld met de boodschap: ‘De EO hoeft je toch niet, het gaat niet door.’ Tsjonge jonge, dat is toch niet netjes? Ik vind het stijlloos.

De finale van De Pelgrimscode trok in december 1,2 miljoen kijkers. In de tv-show trokken bekende Nederlanders door het Midden-Oosten op zoek naar een schat.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen