Tv-programma filmt in oogziekenhuis tijdens jaarwisseling

Foto: RKKHet tv-programma Kruispunt van omroep RKK heeft afgelopen jaarwisseling op- names gemaakt in het Oogziekenhuis in Rotterdam. In de aflevering van 6 januari is te zien hoe het ziekenhuis omgaat met oogletsel door vuurwerk. “Het Ameri- kaanse leger heeft in drie jaar Golfoorlog minder schade aan ogen dan wij in twee avondjes vuurwerk gooien. Er zou een negatief reisadvies moeten komen voor Nederland tijdens de jaarwisseling. Het is echt gevaarlijk“, waarschuwt dokter Tjeerd de Faber.

De Faber staat centraal in de vuurwerkaflevering van Kruispunt. “Vorig jaar verloren op één avond 25 mensen een oog door vuurwerk“, weet hij. “Vorig jaar stonden wij hier met dubbele bezetting te wachten. Tot half één ’s nacht was er eigenlijk niks te doen. Maar toen kwam er een lawine aan patiënten binnen.

Soms moet je in de OK besluiten: hier is geen redden aan, dat oog moet er uit. Dan denk je: wat zonde dat zo’n leven verknald is. Consumentenvuurwerk moet verboden worden. Het is munitie en dat moet je niet in handen geven van burgers.

Kruispunt is op donderdag 6 januari om 18.25 uur te zien op Nederland 2.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen