Henkjan Smits begrijpt niets van playback in Popstars

Henkjan Smits begrijpt er niets van dat de kandidaten van Popstars het ope- ningsnummer van de show playbacken. Het jurylid van Popstars sluit zich aan bij de kritiek die daarop wordt geuit in de media. “De talenten die we nu in de race hebben zijn zo waanzinnig goed dat ik ook niet zo goed begrijp waarom er voor playback is gekozen. Het enige wat ik me kan bedenken is dat de zender graag wil beginnen met een knallende opening maar dat kan mijn inziens ook als ze live zingen.”

X Factor-jurylid Eric van Tijn vindt playbacken in een talentenjacht echt niet kunnen. “De opening zag er wel goed uit, maar je kon een beetje zien dat het playback was en dan gaan mensen denken: ze kunnen vast niet goed zingen. Terwijl ze nu de vier beste hebben overgehouden die echt goed zijn en dan gaan we toch denken: hoe goed zijn ze wel? Dat moet je niet over jezelf afroepen.”

Als je artiest wil worden, moet je er desnoods voor over hebben dat je dag en nacht repeteert. Ik weet niet wie de beslissing heeft genomen, maar ik had het nooit gedaan. Ik had ze live laten zingen“, besluit Van Tijn in RTL Boulevard.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen