Edwin Evers: ‘Elke dag vroeg op is slopend’

Foto: Radio 538Edwin Evers vindt het behoorlijk zwaar dat hij voor zijn ochtendshow op Radio 538 elke dag zo vroeg uit de veren moet. Hij past zijn leven volledig aan op zijn radiocarrière. “Natuurlijk is het slopend, iedere dag zo vroeg op“, vertelt de 39- jarige radio-dj in magazine Linda. “Geen alcohol op dagen dat ik werk, om acht uur naar bed met mijn laptoppie en dan sukkel ik al snel in slaap. Soms lig ik er al om zeven uur in. En iedere ochtend om vier uur op, want mijn programma begint om zes uur.”

Dat Evers de populairste radioshow van het land maakt, is voor hem niet meer dan een gegeven. “Ik sta op, ik ga douchen, trek snel wat aan, maak koffie, schenk die in een beker en ga op weg. Vijf dagen in de week, nu al dertien jaar lang. Niets heroïsch aan. Het vooruitzicht van die anderhalf miljoen luisteraars, het contrast met de eenzaamheid van het nachtelijke rijden, en alle aandacht een paar uur later, daar sta ik nooit bij stil.

Last van zijn bekendheid heeft Evers nauwelijks. “Radio maken is mijn baan. De roem, mijn bekendheid, die betrekkelijk is vergeleken met televisie- en filmsterren, geeft me geen schild en ook al heb ik dan twee huizen en geen financiële zorgen, in feite doe ik niets anders dan ik altijd gedaan heb: radio maken, en in het weekend met de jongens in Harderberg voetbal kijken.

Evers ziet niets in stoppen met radio maken, zodat hij beter kan slapen. “Laten we het niet overdrijven. Ik hoef geen klinkers in de straten te leggen, ik ben gewoon een plaatjesdraaier“, zegt hij. “En dat ik al 39 ben, baart me eigenlijk weinig zorgen. Zolang het leuk is, is het leuk. Ik sta er niet bij stil.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen