VARA: ‘Geen boycot Guido Weijers’

Foto: SBSDe VARA ontkent dat zij een interview met Guido Weijers bewust niet heeft afge- drukt in het kerstnummer van VARAgids. Weijers stelt dat de VARA geen reclame wil maken voor zijn oudejaarsconference op SBS 6, maar volgens de VARA was er nooit sprake van publicatie in het kerstnummer. Het interview is nu te lezen in het eerste nummer van 2011. “Die ligt vanaf vandaag in de winkel. Onze abonnees krijgen die editie ook vandaag of morgen in huis, vóór oudjaarsavond dus“, aldus de VARA.

VARAgids interviewde Weijers voor de rubriek Buis & Haard, waarin bekende Nederlanders vertellen over hun kijkgedrag. Weijers zag het als mooie publiciteit voor zijn oudejaarsconference op SBS 6. De editie van VARAgids waarin het interview nu staat, beslaat echter pas de programmering vanaf 1 januari. “Wat jammer dat ze me nog steeds als concurrent behandelen. Wel een compliment“, zegt Weijers, verwijzend naar het feit dat de VARA ook een oudejaarsconference uitzendt.

De redactie van VARAgids stelt dat er allang iemand anders gestrikt was voor de Buis & Haard van het kerstnummer. “We hebben de goede traditie om in het kerstnummer op zoek te gaan naar een fijne, kerstige BN’er, gefotografeerd onder een kerstboom. Dat is dit jaar Rob de Nijs geworden, met zijn nieuwe vrouw Henriëtte. De productie van die Buis & Haard, met kerstboom, voeren we vaak al maanden vóór kerst uit. Guido is dus deze week aan de beurt“, zegt een woordvoerster.

De VARA begrijpt niet waar het misverstand vandaan komt. “We hebben met het management van Guido afgesproken dat de Buis & Haard rond zijn show zou worden afgedrukt, en dat hebben we dus keurig gedaan. Guido is ook zonder kerstboom gefotografeerd; we zouden nooit een kerst-Buis en Haard afdrukken zonder kerstboom erop.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen