Rutger Castricum: ‘Gratis vakantie in ruil voor tweets’

Foto: SBSPowNews-verslaggever Rutger Castricum heeft een gratis vakantie aangeboden gekregen, omdat hij zo veel volgers heeft op Twitter. Het enige wat hij ervoor hoefde te doen is positief twitteren over de reisaanbieder. “Door een grote reisorganisatie, waar ik de naam niet van zal noemen werd mij een weekje vakan- tie aangeboden in een all inclusive- resort. Met als enige opdracht: vijf tweets per dag over het resort en de service van de reisorganisatie“, zegt Castricum in Nieuwe Revu.

Castricum heeft nagedacht over het aanbod. “Ik heb op het punt gestaan om op dit aanbod in te gaan, vandaar ook dat ik het niet netjes vind om de naam van de betreffende reisorganisatie te noemen. In eerste instantie zag ik het tripje wel zitten. Een weekje in de zon met de kerstdagen lag sowieso al in de planning. De keuze tussen duizenden euro’s betalen of vijf keer per dag twitteren leek geen moeilijke.

Toch sloeg Castricum het aanbod af. “De tegenprestatie is voor mij gewoonweg niet haalbaar. Vijf keer per dag een positieve zin produceren over een all-inclusiveresort. Al zou ik het willen, ik denk dat ik het niet eens zou kunnen. ‘De kleur van het plastic bandje dat mij toegang verschaft tot alle eetzalen is vandaag geel. En het zit heel lekker’. Nee. Het is niet altijd mogelijk om van een hoop stront een gebakje te maken.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen