Freek de Jonge probeert talkshows te vermijden

Freek de Jonge doet zijn best om zo weinig mogelijk aan te schuiven in praatprogramma’s op televisie. Dat zegt De Jonge in HP/DeTijd. De cabaretier maakt doorgaans geen vrienden in talkshow. Zo kreeg hij het in Pauw & Witteman aan de stok met Peter R. de Vries en beledigde hij Marc-Marie Huijbregts in De Wereld Draait Door. “Mijn zoon roept al tien jaar dat ik niet meer naar talkshows moet gaan, omdat het helemaal misgaat. Vind ik ook“, zo laat De Jonge weten.

In talkshows voelt De Jonge zich niet als zichzelf. “Ik ben dan verkrampt, verbeten. Ik zou mezelf wel een grote dienst bewijzen als ik mezelf daar niet meer zou laten zien, maar ik pin me daar niet op vast. Dan komt er straks weer een moment, zoals laatst bij Leve de beschaving, dat er weer 3000 kaartjes verkocht moeten worden. En dan ga ik. Want natuurlijk, uiteindelijk ben ik toch een marskramer. Maar eigenlijk vind ik dat niets anders dan mijn werk getoond moet worden, de rest is onzin.

De Jonge kreeg in 2008 ruzie met De Vries in Pauw & Witteman, omdat hij hem afschilderde als bedrieger. “Jij doet je voor als iemand die wat voor een mens wil betekenen, maar je gaat gewoon over lijken“, riep de komediant.

Huijbregts wilde lange tijd niet met De Jonge in één programma zitten, nadat De Jonge in ‘DWDD’ zei dat hij het publiek van Huijbregts niet in zijn zaal wil hebben.

Of dat uithalen naar collega’s nou moet? Dat vragen mijn moeder en mijn vrouw ook wel, maar nee. Ik kan wel zeggen dat het niet slim is, maar dat is onzin, want ik bral nu nog net zo“, besluit De Jonge.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen