René van der Gijp: ‘VI Oranje hoogtepunt van 2010’

René van der Gijp kijkt terug op een mooi 2010. Voetbal International, de talkshow waarin hij vaste gast is, boekte deze zomer grote successen met de zomerse WK-variant. “Mijn persoonlijk hoogtepunt van 2010 is toch wel het succes van VI Oranje. Ik ben er trots op dat we in vijf weken tijd van 119.000 kijkers naar een miljoen zijn gegroeid, daar doe je het toch wel een beetje voor“, zegt Van der Gijp in Avrobode. “Ik ben ontzettend blij met het succes van Voetbal International.

Van der Gijp is trots onderdeel te zijn van VI. “Het is een programma waar van alles in zit: humor, informatie, leuke gesprekken. Die populariteit is echt gegroeid, dat had niemand van tevoren verwacht. Veel mensen roepen dat VI het eerste satirische sportprogramma is, sinds Harry Vermeegen en Henk Spaan zijn gestopt. Maar wij hebben nooit van tevoren geroepen: ‘We gaan een satirisch sportprogramma maken.’ Dat is zo gegroeid.

De analist is een heuse tv-persoonlijkheid geworden. “Ik merk dat we een soort typetjes zijn geworden. Toen wij anderhalf jaar geleden de studio kwamen binnenlopen, keek het publiek ons nauwelijks aan. Nu vallen bij die mensen de monden open, omdat ze ons voor het eerst in het echt zien.

RTL 7 zendt maandagavond een anderhalf uur durend programma uit met hoogtepunten van Voetbal International. De uitzending begint om 20.30 uur.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen