BN’ers willen massaal op cover Men’s Health

Foto: Govert de RoosBekende Nederlandse mannen bieden zich massaal aan bij de redactie van het blad Men’s Health. Zij willen graag op de cover staan. Dat zegt hoofdredacteur Jan Peter Jansen. De cover van Men’s Health wordt steevast gesierd door een gespierde ‘celebrity’, zoals deze maand Arie Boomsma. Jansen: “Toen ik vanuit de fotostudio twitterde dat Arie Boomsma werd gefotografeerd, stuurden enkele prominente Nederlanders – waaronder een politicus – me een berichtje dat ze ook wel cover-fähig zijn.

Jansen begrijpt dat de BN’ers zich aanbieden. “Natuurlijk, BN’ers zijn net ZZP’ers; ze hebben iets te verkopen en zijn er bij gebaat prominent in de kiosk te liggen. Van de Gooise zanger die 18 kilo was afgevallen en het nog-net-niet-slanke resultaat wel van de daken – en de covers – wilde schreeuwen, de net iets te wufte acteur wiens lijf meer aandacht leek te krijgen dan zijn acteerprestaties en de presentator die met zijn 50-plusstatus vanwege te oud keurig werd afgewimpeld.

Eén BN’er krijgt wel de kans om op Men’s Health te komen. “Een van de BN’ers liet ik weten dat ik a priori geen coverpositie meer cadeau doe. ‘Eerst zien, dan geloven’, schreef ik de betreffende man. Het werd sympathiek opgevat door de BN’er, met zijn afsluitende woorden: ‘Je hebt gelijk, een cover moet je verdienen.’ En zo is het. Acteur Mark van Eeuwen is zich nu, onder begeleiding van een trainer, een plekje op onze cover aan het trainen en heeft de missie meegekregen: een zespak creëren.”

Andere namen wil Jansen niet noemen. “Het is niet netjes er hier en public over uit de school te klappen, dus geen namen. Discretie is mijn middelste naam.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen