Herman Finkers: ‘Liever Paul Witteman dan Paul de Leeuw’

Foto: Bob BronshoffCabaretier Herman Finkers wordt liever geïnterviewd door Paul Witteman dan door Paul de Leeuw. Finkers is zondag te zien in de interviewspecial ‘Witteman en Finkers: Liever dan geluk’ op Nederland 1. De interviewer van dienst had echter ook Paul de Leeuw kunnen zijn. “De VARA vroeg mij: door wie zou jij geïnterviewd willen worden en toen dacht ik onmiddellijk aan Paul Witteman“, zegt Finkers. “Ik vroeg me af: naar wie zou je de hele avond willen kijken? Dan kies ik toch voor Witteman.

Volgens Finkers is Witteman zeer cultureel. “Ik kende hem al een beetje en hij is Reve-liefhebber, muziekkenner en hij was erg geïnteresseerd in mijn liedjes.

Finkers is tevreden over het resultaat. “Als je mijn laatste voorstelling hebt gezien, Na De Pauze, en je ziet nu dit interview in combinatie met al die muziekclips, dan heb je wel een heel compleet beeld van wat ik zeggen wilde eigenlijk.

Witteman laat verschillende kanten zien, er is een grappig liedje met grappige uitspraken en er worden ook wat ernstigere noten gekraakt – dat maakt het zo’n mooi geheel“, besluit Finkers.

Witteman en Finkers is om 22.00 uur te zien op Nederland 1.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen