Maurice Wijnen: ‘Coen Swijnenberg praat onzin’

Foto: Elvin BoerPopstars-jurylid Maurice Wijnen vindt de kritiek van BNN-dj Coen Swijnenberg op de SBS-talentenjacht onterecht. Volgens Swijnenberg is de jury van Popstars niet deskundig genoeg. “Ik heb vaak met Coen gesproken op de radio. Dat mag hij ook van mij vinden. Als je op televisie komt, mogen mensen een mening over je hebben“, zegt Wijnen. “Ik vind het onzin en ben het er niet mee eens. Het leuke aan onze jury is juist dat het vier heel verschillende mensen zijn. Ik vind het vakgeklets.

Swijnenberg uitte zijn kritiek vorige maand op de radio. “Ik vind het raar dat Simone Walraven, Marc-Marie Huijbregts en Maurice Wijnen in de jury zitten. Sorry hoor, waarom moeten die verstand hebben van muziek?“, riep hij. “Maurice Wijnen heeft verstand van musicals, maar toch niet van popmuziek!

Wijnen vindt de jury wel deskundig. “Dat er popmuziek gezongen wordt wil niet zeggen dat je niet kunt oordelen over de performance. Ik heb een theaterachtergrond, Simone was een dj en getrouwd met een popster, Marc-Marie is iemand die zelf op de planken staat en Henkjan staat meer aan de productiekant. Ik vind dat die vier zaken ons een heel uitgebalanceerde jury maken.

Popstars scoort dit seizoen slechter dan ooit. De tv-show legde het af tegen The Voice of Holland en verhuisde van vrijdag- naar maandagavond. “Wij lopen al drie seizoenen. Als er dan iets nieuws komt, is het niet heel gek dat mensen nieuwsgierig zijn. En laten we wel wezen: die auditieronde van The Voice was een heel slim concept van John de Mol. Dat was gewoong goede televisie met die draaistoelen. Dat wij daar last van hebben ondervonden, is heel jammer, maar ik vind dat je daarmee om moet gaan. Dat zijn de wetten van de televisie.”

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen