Henny Huisman: ‘Paul de Leeuw amateuristisch’

Henny Huisman kijkt met ontevreden gevoelens terug op zijn optreden in De Madiwodovrijdagshow vorige maand. Hij vindt dat presentator Paul de Leeuw zich niet correct heeft gedragen. “Paul kwam met etenswaren aanzetten waarin het woord bitter zat, zoals bitterballen. Die grap viel helemaal in het water omdat ik én niet verbitterd ben én geen bitterballen eet, omdat ik vegetariër ben. Hij had veel beter vooraf een een-tweetje met me op kunnen zetten. Dit was bijna een soort amateurisme.

Huisman denkt dat De Leeuw zich met het acht minuten durende interview niet populair heeft gemaakt. “Als je grappen maakt over iemand die geliefd is, slaat dat nooit aan. In de Soundmixshow bijvoorbeeld kon ik beter een grap maken over Jacques d’Ancona dan over Barry Stevens. Die laatste is veel te aardig. Paul had mij helemaal niet af hoeven zeiken, hij is grappig genoeg van zichzelf.

Het interview begon al verkeerd, stelt de oud-presentator. De Leeuw vroeg namelijk naar zijn vertrek bij EO Korenslag. “De redactie van de Madiwodovrij­dagshow had me gebeld met de opmerking dat Paul het zo gezellig vond als ik langs zou komen. Ik ging akkoord op voorwaarde dat we het niet over Korenslag zouden hebben. Ik ga niet in vijf minuten zeggen waarom ik er weg ben en wat ik van de nieuwe presentator vind. Ik wilde praten over het Sinter­klaas­feest dat ik in mijn stallen ging organiseren.

Huisman is teleurgesteld in De Leeuw. “Mijn vrouw zei dat ik weg had moeten lopen. Gewoon had moeten zeggen: dit hebben we niet afgesproken“, besluit hij in Metro.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen