Jort Kelder wil met Bij ons in de PC naar andere omroep

Foto: Timo SorberJort Kelder wil zijn programma Bij ons in de PC voortzetten bij een andere omroep dan de KRO. Hij vertrekt bij die omroep, omdat hij de bureaucratie aldaar zat is. Dat schrijft Kelder in een brief aan KRO- directeur Taco Rijssemus, die Kelder op zijn website heeft geplaatst. Kelder wil blijven filmen in de PC. “Als bedenker en medeformathouder ga ik er vanuit dat de KRO loyaal meewerkt aan een eventuele uithuisplaatsing. De financier, Nederland 1, en de kijker zouden dit stellig weten te waarderen“, schrijft hij.

Het vertrek van Kelder bij de KRO werd dinsdag bevestigd door de omroep. Tot nu toe wilden beide partijen niet ingaan op de reden, maar nu heeft Kelder op zijn website een uitleg geplaatst. Hij voelt zich niet meer thuis bij de omroep.

De KRO toont volgens Kelder weinig interesse in Bij ons in de PC. “De PC heet binnen de KRO een ‘non-prioritair’ programma. Dat wil zoveel zeggen als: zolang Nederland 1 het wil programmeren (en vooral: betalen) en wij niet te veel last van die Kelder hebben, mag het doorgaan. Aparte promotie vond men niet nodig, zodat u steeds hetzelfde afgetrapte promootje voorbij zag komen.

Ook is Kelder er niet blij mee dat de KRO de productie van Bij ons in de PC heeft overgenomen van buitenproducent Eyeworks. De nieuwe werkomgeving in Hilversum vindt hij weinig inspirerend. “Helaas bleek het niet onderhandelbaar om de PC vanaf een andere plek te produceren. Dan niet.

Kelder hoopt dat een andere omroep iets enthousiaster is over het door hem bedachte Bij ons in de PC. “Het lijkt me beter te kijken waar de PC binnen de publieke omroep of elders wél op zijn plaats is.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen