RTL 4 wil The Bold and the Beautiful terug

Foto: SBSRTL 4 neemt The Bold and the Beautiful graag over van SBS 6. De Amerikaanse soapserie dreigt van de buis te verdwij- nen nu SBS 6 uit kostenoverwegingen stopt met de uitzendingen. “Er is nog niets officieel, maar een doorstart bij RTL sluiten wij absoluut niet uit“, vertelt een zegsman van RTL in Weekend. “Het is een lang traject om zo’n serie binnen te krijgen, maar interesse is er zeker. Niet voor niets hebben wij The Bold al eerder uitgezonden, tot SBS het in 2006 van ons overnam.

Volgens SBS 6 scoort The Bold nog goed, maar is de soap te duur. “Ons contract met de serie liep af, en wij hadden een nieuw bod op de rechten gedaan dat helaas niet werd geaccepteerd. Het heeft dus niet te maken met de kijkcijfers, maar met het budget dat wij liever in onze voorjaarsprogrammering stoppen“, legt een woordvoerder van SBS uit. “Wel weten wij dat er andere Nederlandse zenders geïnteresseerd zijn in het overnemen van The Bold.”

The Bold and the Beautiful heeft bij SBS 6 altijd minder goed gescoord dan toen de soapserie nog te zien was bij RTL 4. De dramaproductie heeft door de jaren heen veel verschillende uitzendmomenten gekend bij SBS 6. Vorig jaar koos het tv-station er voor om de serie uit kostenoverwegingen tijdelijk drie keer per week uit te zenden.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen