Rik Felderhof: ‘Publieke Omroep is Kremlin aan de Vecht’

Foto: NCRVRik Felderhof zou na het eindigen van Villa Felderhof graag zo nu en dan een tv-special maken, maar stuit daarbij op de netmanagers in Hilversum. De presentator heeft naar eigen zeggen geen goede band met Nederland 1-baas Marcel Peek. “Ik heb dingen geroepen over de Publieke Omroep en dat is mij niet in dank afgenomen. Toen is er duidelijk gezegd: ‘De gesprekken zullen nu minder prettig worden met de channel manager’“, vertelde Felderhof zondag in Carlo & Irene Life 4 You.

Felderhof vindt dat de macht in Hilversum bij te weinig personen ligt. “Ik maak graag programma’s, maar daar gaat de channel manager over. Hij bepaalt wat er op de zender komt en de omroep niet meer. Dat is een heel vreemde situatie. Als de man jou niet mag, dan heb je een probleem. De Publieke Omroep wordt niet voor niets het Kremlin aan de Vecht genoemd.

Deze maand neemt Felderhof afscheid van Villa Felderhof in een programma waarin hij zelf geïnterviewd wordt. “Het is een relatief duur programma. De NCRV heeft besloten om het niet door te laten gaan terwijl het toch een kijkersgemiddelde heeft van 1,6 miljoen, dus dat is nogal wat. Ik vind afscheid nemen heel moeilijk.

Doorgaan met de NCRV is voor Felderhof geen optie. “Misschien ga ik wel weer wat anders doen, maar niet bij de NCRV. Die willen jongere mensen voor de camera.”

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen