Peter R. de Vries viert jubileum met speciaal tv-programma

Foto: SBSPeter R. de Vries viert het 15-jarig jubile- um van zijn gelijknamige tv-programma zondag met een speciale uitzending waarin wordt teruggeblikt op roemruchte verborgen camera-acties. Dat heeft SBS 6 donderdag bekendgemaakt. “We hebben natuurlijk vooral naam gemaakt met onderzoeken en het oplossen van vastgelopen moordonderzoeken en gerechtelijke dwalingen, maar de verborgen camera-actie is in die vijftien jaar toch een ‘specialiteit van het huis’ gebleven“, zegt De Vries.

De Vries is één van de pioniers op het gebied van journalistiek gebruik van de verborgen camera. “Aan de verborgen camera-acties wordt door ons allemaal met veel geestdrift aan gewerkt. De voortschrijdende techniek heeft ons daarbij ontzettend geholpen, maar kernpunt blijft toch durf en inventiviteit.

De kijker ziet zondag dat de verborgen camera al in 1995 werd ingezet voor de eerste aflevering van Peter R. de Vries. Daarmee was de toon gezet voor de daarop volgende jaren. “Het is bijzonder dat we vijftien jaar op de buis zijn. Toen ik er aan begon gaf ik mezelf hooguit drie jaar“, zegt de misdaadjournalist.

Eén van de verborgen camera-acties waarop zondagavond zal worden teruggeblikt is de veelbesproken actie waarin Joran van der Sloot in een auto werd verleid om uitspraken te doen over de zaak-Natalee Holloway. De uitzending trok 7,2 miljoen kijkers en werd bovendien uitgezonden in Amerika.

Peter R. de Vries is zondag om 21.30 uur te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen