Jeroen Latijnhouwers: ‘Zeker tot 2013 bij Editie NL’

Jeroen Latijnhouwers wil zeker tot 2013 als presentator verbonden blijven aan Editie NL. In dat jaar viert de nieuws- rubriek haar tienjarig jubileum. “Ik kreeg onlangs nog een eervolle baan bij een radiostation aangeboden, maar het lijkt me mooi om eerst hier de tien jaar vol te maken, voordat ik op zoek ga naar iets anders“, zegt hij in Metro. Latijnhouwers geniet van Editie NL, dat donderdag voor de 2000ste keer uitzendt op RTL 4. “Bovendien scoren we nog steeds als een tierelier.

Editie NL wil het nieuws van de dag op een luchtige manier benaderen en dat is volgens Latijnhouwers een van de succesfactoren. “De manier waarop wij het nieuws brengen is niet per se grappig, maar eerder aangenaam, en inderdaad, soms ludiek. We bespreken sowieso de belangrijkste onderwerpen van de dag, ook de serieuze. Het verschil mert andere nieuwsprogramma’s is onze creatieve aanpak.

De vergelijking met Hart van Nederland gaat niet op, vindt Latijnhouwers. “Hart van Nederland is echt veel meer regionaal. Onze items gaan over het afgeleide van het landelijke nieuws.

De 2000ste aflevering van Editie NL is om 18.15 uur te zien op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen