John de Mol aast op SBS 6

John de Mol is geïnteresseerd in de aankoop van NET 5, SBS 6 en Veronica. Ook Telegraaf Media Groep overweegt de overname van SBS Nederland. Dat bevestigen woordvoerders van De Mol en TMG dinsdag in De Telegraaf. Het Duitse ProSiebenSat.1, de eigenaar van SBS Nederland, liet vorige week weten de verkoop van buitenlandse zenders te overwegen. “De Mol zou graag een kijkje willen nemen in de dataroom“, reageert een woordvoerder van De Mol dinsdag op dat nieuws.

De Mol, die met zijn bedrijf succesformats als Ik Hou Van Holland en The Voice of Holland produceert, heeft momenteel ook een belang van 26,3 procent in RTL Nederland. Hij maakte er nooit een geheim van interesse te hebben in SBS. “Je kunt pas een huis kopen als er een te koop-bord staat. Als de kans komt, ga ik er zeker naar kijken“, zei hij recentelijk nog.

TMG, dat in 1996 medeoprichter was van SBS Nederland en nog steeds zes procent van de aandelen in handen heeft, aast ook op SBS. “Wij hebben nooit onder stoelen of banken gestoken dat we belangstelling zouden kunnen hebben in de Nederlandse televisieactiviteiten van SBS“, zegt een woordvoerder. “Dat is echter wel afhankelijk van de voorwaarden. Ze geven het niet weg.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen