Leo Oldenburger: ‘Hopelijk neemt RTL darten over’

Foto: SBSSportverslaggever Leo Oldenburger van SBS 6 hoopt dat RTL de rechten van het darten overneemt. Na de finale van het WK Darts in januari, stopt SBS 6 met het uitzenden van de dartsport. “Ik hoop dat RTL de rechten overneemt. Dat zou goed zijn voor darts. SBS heeft weliswaar de rechten, maar heeft de afgelopen jaren amper iets uitgezonden. Het zat wel achter de decoder bij Sport1, maar daar maak je darts ook niet populairder mee“, vertelt Oldenburger in De Coen & Sander Show.

Oldenburger becommentarieert de dartswedstrijden al jaren met Jacques Nieuwlaat. “Mijn collega Jacques Nieuwlaat is werkelijk briljant in rekenen. Hij rekent beter en sneller dan welke darter ooit. Zonder hem zou ik geen wedstrijd doen. Als RTL het overneemt, hoop ik dat ze zo wijs en verstandig zijn om ook Jacques Nieuwlaat over te nemen. Die man is echt goed.

De commentator begrijpt de beslissing van SBS 6 om te stoppen met darts. “De kijkcijfers zijn enorm ingezakt. Twaalf jaar geleden keken er drie miljoen mensen en in 2006 won Jelle Klaassen de finale voor het oog van 5,5 miljoen mensen. Het is in de afgelopen jaren heel erg in elkaar gestort.

Volgende week donderdag begint het WK Darts op SBS 6. “Vorig jaar hebben wij ook het WK uitgezonden. De uitzendingen begonnen in de randen van de nacht. Toen hadden we toch een paar avonden meer kijkers dan de primetime-programmering van SBS 6. Het valt dus allemaal wel mee. Je weet toch nog wel een miljoen of anderhalf miljoen mensen te bereiken.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen