Veronica blij met teleurstellende kijkcijfers Johnny de Mol

Foto: FotofloorVeronica is erg blij met de kijkcijfers van Beat De Mol, de studioshow van Johnny de Mol die al sinds de start ver onder de verwachting van producent John de Mol scoort. Hoewel Beat De Mol deze week met 365.000 kijkers een laagterecord bereikte, maakt Veronica zich niet druk om de dalende kijkcijfers. “Nee, eigenlijk niet, want daar is geen sprake van“, zegt een woordvoerster donderdag in Spits. “Het is een schommeling. De ene week scoort het beter, en dan weer een klein beetje minder.

Als Beat De Mol een keer wat minder scoort, dan ligt dat volgens Veronica niet aan het programma. “Dat komt door bijvoorbeeld Champions League of andere concurrentie.

Bovendien scoort het programma in de doelgroep van Veronica wel goed, meldt de zegsvrouw. “We zijn dik tevreden met de score van Beat De Mol op dinsdagavond. Sterker nog, Johnny scoort ver boven ons zendergemiddelde. Normaal zitten wij met onze doelgroep mannen 20 tot 34 jaar op 8,6 procent, Beat De Mol scoorde maar liefst 11 procent. En dat tegenover de goed bekeken wedstrijden van het Champions League-voetbal, waar onze doelgroep ook zit.”

De tv-zender vindt het niet leuk dat de media berichten dat Beat De Mol onder de verwachting van John de Mol scoort. Hij zette in op 750.000 kijkers. “Het is echt jammer dat mediablogs – die zonder enige vorm van hoor of wederhoor hun blogs plaatsen – klakkeloos overgetikt worden door nieuwssites die het bericht dan weer als feitelijk nieuws brengen.”

Veronica stelt dat de eerste aflevering wel naar verwachting van John de Mol scoorde. Naar die aflevering keken gemiddeld 550.000 mensen. “De eerste aflevering van Beat De Mol haalde op zijn hoogtepunt ruim 790.000 kijkers. Dat is dus ruim boven de 750.000 waar John de Mol op hoopte.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen