Wesley en Yolanthe leggen conflict met AVRO bij

Foto: Erik MullerWesley en Yolanthe Sneijder-Cabau en de AVRO hebben hun geschil bijgelegd. Dat hebben beide partijen laten weten. De AVRO verzond afgelopen zomer een persbericht waarin stond dat de omroep een reallifesoap over het glamourkoppel zou uitzenden, maar het bleek een publiciteitsstunt voor Koefnoen. Het duo klaagde de AVRO aan. Nu de omroep heeft toegezegd om de mede door Yolanthe opgerichte Stichting Stop Kindermisbruik te ondersteunen, is de lucht geklaard.

Wesley voelt zich ‘begrepen’. “Ook wij kunnen lachen om persiflages en grappen over ons, in sommige gevallen ervaren wij dat zelfs als een eer, maar het misbruiken en verkondigen van onwaarheden in ‘officiële’ persberichten die vervolgens overal verspreid worden, schaadt ons en gaat te ver. Na een goed gesprek met de AVRO, waarin zij met een voorstel kwamen en zij oprecht begrip toonde voor ons standpunt en onze teleurstelling, kwamen wij tot de conclusie het geschil bij te leggen.

AVRO-directeur Willemijn Maas vindt het een vervelend voorval. “Achteraf bezien was het beter geweest indien wij anders hadden gehandeld, maar na een goed en open gesprek met alle partijen, hebben wij besloten niet verder op het geschil in te gaan, maar er een positieve draai aan te geven. Ik heb daarbij toegezegd om Stichting Stop Kindermisbruik te ondersteunen.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen