BNN wil samenwerken of fuseren met VARA

BNN-directeur Lucas Goes denkt aan verregaande samenwerking of fusie met de VARA. De omroepdirecteur vindt dat het aantal publieke omroepen flink teruggebracht moet worden. “Samenwerken of fuseren met de VARA lijkt de meest logische optie: zij willen meer jongeren bereiken en wij willen een kwaliteitsslag maken. Samen sta je sterker“, zegt Goes in De Telegraaf. “Dit bestel kan veel eenvoudiger. De kijker is helemaal niet gediend met 21 zendgemachtigden.”

Goes vindt niet dat jongeren door het terugbrengen van het aantal omroepen het kind van de rekening moeten worden. “Vergeet niet: BNN is geen doel op zich, maar een middel. We zijn wel een sterk merk, weggooien zou kapitaalvernietiging zijn. Jongeren zijn moeilijk te bereiken en ons lukt dat toch met Spuiten en Slikken, Over Mijn Lijk, Je Zal Het Maar Zijn, de Coen en Sander Show of BNN Today.”

Hij praat veelvuldig met collega-omroepen. “Er is een stoelendans in gang gezet en we moeten ervoor zorgen dat wij zelf de muziek uitzetten, niet Den Haag. Daarom moet je nu snel schakelen. Die urgentie mis ik bij een aantal collega-omroepen. Wij praten met de VARA, de KRO, met de NCRV en dat is het dan ook wel.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen