Pierre Bokma houdt niet van Nederlandse televisie

Foto: Jaap VrenegoorPierre Bokma vindt de Nederlandse tv verschrikkelijk. De acteur, momenteel te zien in de serie ’t Spaanse Schaep, kijkt bijna alleen naar buitenlandse zenders. “Naar BBC, Arte en TV5“, legt Bokma uit in VARAgids. Heel soms durft hij met de afstandsbediening naar de publieke omroep te zappen. “Naar Nederlandse programma’s kijk ik vrijwel niet. Op Nederland 3 zie ik weleens wat, zoals programma’s van de VPRO die ik lang- zaamaan weer beter begin te vinden. Dexter bijvoorbeeld.

Ook heeft hij de serie Bernhard, schavuit van Oranje keken bij de publieke omroep. “Daan Schuurmans vind ik een goed acteur. Geworden. Ik heb Bernhard gezien, en dat vond ik knap gedaan. Nou en of.”

Iets ranzigs zet Bokma niet aan. “Wat bedoel je? Telefoonseks, van die 06-dingen ofzo. Natuurlijk niet! Waarom zou ik naar onzin kijken? Ik ben de leeftijd voorbij dat ik zei: zo lekker om me zo te ergeren. Nee, kom zeg. Wat is daar fijn aan, wat is de bevrediging om naar kwaliteitsloze rommel te kijken?

Zelden waagt hij zich aan de commerciële televisie. “Van The Voice heb ik een stukje gezien. En op RTL 4 die modeontwerpers, Project Catwalk. Alleen maar interessant om die gillende meiden te zien. Maar het heeft toch iets tragisch. Mensen die zichzelf onsterfelijk belachelijk maken en langzaam vermalen worden. Ik snap niet wat daar leuk aan is.Foto: Jaap Vrenegoor

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen