BN’ers worden zwerver in nieuw KRO-programma

Foto: NCRVDe KRO komt met een nieuwe tv-reeks waarin vier bekende Nederlanders zeven dagen en zes nachten de straat op gaan om voor even een zwerversbestaan te leiden. De realityserie draagt de titel Stinkend, Beroemd en Dakloos en gaat in première op dinsdag 21 december. Dat heeft de omroep maandag laten weten. De vier bekende Nederlanders die de uitdaging aangaan zijn acteur Chris Tates, bokskampioen Esther Schouten, model Kim Feenstra en acteur Tim Haars.

Het viertal ervaart hoe het is om elke dag opnieuw te moeten zoeken naar eten en een slaapplaats, beoordeeld te worden op een armoedig uiterlijk en soms zelfs openlijk genegeerd te worden. “Hoe gaat een bekende Nederlander die gewend is aan veel aandacht hiermee om?“, vraagt de KRO zich af.

Presentator Ajouad El Miloudi vindt het een interessant experiment. “Deze vier bekende Nederlanders zijn zelf natuurlijk een heel ander leven gewend. Ik ken ze goed. Ze denken creatief en slim genoeg te zijn om alles op te lossen en te overleven. Wacht maar, totdat ze echt geconfronteerd worden met de kou.. Ik hoop dat zij én ook de kijkers door deze serie anders tegen de daklozen gaan aankijken“, zegt hij.

Stinkend, Beroemd en Dakloos is het vervolg op Stinkend Rijk en Dakloos, waarin vier rijke Nederlanders gevolgd werden tijdens hun tijdelijke zwerversbestaan. Deze serie ging in maart van start met 641.000 kijkers op Nederland 3.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen