Johan Derksen vindt RTL weinig gastvrij

Foto: RTLJohan Derksen komt liever op bezoek bij de Publieke Omroep, dan bij zijn eigen RTL. Hij vindt RTL niet gastvrij. “Er is een wereld van verschil of je bij de publieken of de commerciëlen komt. Bij de publie- ken word je ontvangen in een ruimte vol designmeubelen, met luxe broodjes op tafel en een ijskast vol drank“, zegt hij. “Bij mijn RTL moet je niet alleen je eigen sponsors meebrengen, maar ook op zoek gaan naar een stoel met vier poten, terwijl aan de ijskast een hangslot per programma hangt.”

Derksen is niet gecharmeerd van de televisiewereld. “Nee, ik taal allerminst naar die televisiewereld, want men is daar op het Mediapark verschrikkelijk opportunistisch. Wat dat betreft zijn de wereldjes van de tv en de voetballerij goed met elkaar te vergelijken“, vertelt hij in VARAgids.

Zelf is de voetbalanalist vele uren per week te zien op de beeldbuis. “Mijn vrouw zegt altijd dat ze als ze mij wil zien de tv wel even aanzet. Ik zit er nu drie avonden, maandag en vrijdag anderhalf uur bij Voetbal International op RTL 7 en zondagavond Eredivisie Live, achter de decorder. Je moet niet alleen drie aovnden over voetbal praten, je moet ook alles gezien hebben – wat echt een verschrikking is.

Naast sport, kijkt Derksen vooral actualiteit. “Ik kijk zoveel mogelijk naar het Journaal en ik probeer DWDD, Nieuwsuur en Pauw & Witteman mee te pakken.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen