Uri Geller ontmaskert Wendy van Dijk

Uri Geller heeft Wendy van Dijk ontmaskerd tijdens de opnames van haar tv-programma Ushi & Loesie. De mentalist ontdekte aan het eind van zijn interview met de Japanse journaliste Ushi, dat Ushi eigenlijk Van Dijk is. “Op een gegeven moment zegt hij: ‘I think this is a hoax.’ Dan is Ushi natuurlijk: ‘Hoax? Hoax? What is hoax? You hoax me?’ Ik wilde dat hij ging zitten, want ik moest naar het eind toe. Ik vroeg zijn foto en toen zei hij: ‘That’s it.’ Toen wist hij het“, vertelt Van Dijk.

Van Dijk schrok van Gellers Japanse kennis. “Hij heeft een paar jaar in Japan gewoond, dus hij kende meer Japanse woorden dan ik, dus ik zei hem de hele tijd maar lachend na. Hij wist alles over Japan en vroeg me van alles. Hij ging maar door. Ik dacht: ik kom hier nooit mee uit.

Geller kreeg steeds meer argwaan. “Het interview heeft ongeveer een uur geduurd. Hij komt steeds een stapje dichterbij. Op een gegeven moment kijkt hij om zich heen en denkt dat er iets niet klopt. Uiteindelijk vroeg hij aan mij: ‘Ushi, heb ik jou niet eerder ontmoet? Heb ik jou niet in Japan ontmoet?’ Hij wist niet waar hij het zoeken moest. Je ziet gewoon – en dat is heel spannend – dat hij dichterbij komt.

Het interview met Geller is zaterdag te zien op RTL 4.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen