Angela Schijf wil door met Flikken Maastricht

Foto: Nico KroonAngela Schijf geniet na vier seizoenen nog altijd van haar rol in de politieserie Flikken Maastricht. De actrice is vanaf 7 januari te zien in de vijfde serie afleveringen. “We zijn als team in de loop der jaren alleen maar hechter geworden. Dat maakt ons beter bestand tegen de tijdsdruk, die bij televisieseries nu eenmaal vaak erg hoog is. Al putten we vooral ook veel energie en inspiratie uit het feit dat de serie dramatisch nog altijd ijzersterk is“, vertelt Schijf in Mikro Gids.

Schijf vindt het een vondst om een politieserie op te nemen in Maastricht. “Ik kom er steeds meer achter hoe belangrijk het is dat de serie zich in Maastricht afspeelt. Dat brengt een specifieke sfeer met zich mee, maar het is ook een heel fijne stad om te zijn. We worden steeds weer met open armen ontvangen.

De actrice is dankbaar voor haar rol in de goed bekeken Nederland 1-serie. “Ik weet nog goed hoe heerlijk ik het vond toen ik de rol vier jaar geleden kreeg. Ik speelde in die tijd het ene fladdermeisje na het andere, dus zo’n stevige, stuurse politievrouw was een verademing. Eindelijk kon ik alle frivoliteit achter me laten.”

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen