Jeroen Pauw op zoek naar nieuw tv-talent

Foto: Leendert JansenJeroen Pauw is op zoek naar nieuw tv-talent. Samen met producent Endemol is hij de website Talent Kitchen gestart, waar presentatoren in spe zich kunnen presenteren. “Er is te weinig aanwas van nieuw talent. Ik erger mij daar regelmatig aan. Een voorbeeld daarvan? Ik vind het gek dat pas na lang zoeken Mariëlle Tweebeeke is gevonden als presentatrice van Nieuwsuur“, zegt Pauw donderdag in De Telegraaf. “Daar zou- den toch direct vijf of zes mensen klaar voor moeten staan?

Er is volgens Pauw nog geen jeugdopleiding voor presentatoren. “Tal van producenten en omroepen zijn druk met het creatieve deel en de commerciële kant, maar het zoeken naar nieuwe gezichten gebeurt eigenlijk nergens. Met Talent Kitchen gaan wij op zoek naar iedereen die tv-ambities heeft. Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan medewerkers van regionale omroepen, studenten journalistiek, maar ook aan mensen die wel eens iets in het theater doen.”

Pauw selecteert samen met Endemol een aantal talenten. “Vervolgens willen wij hen cursussen laten volgen, die ze – deels – zelf zullen moeten betalen. Dan komt het belangrijkste: kilometers maken, bijvoorbeeld door het presenteren van evenementen voor het bedrijfsleven.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen