NOS-correspondent Linker van Washington naar Parijs

Foto: NOSNOS-correspondent Ron Linker verruilt in de zomer van 2011 zijn standplaats Washington voor Parijs. Hij volgt Saskia Dekkers en Roger Strijland op als Frankrijk-correspondent. Dat heeft de NOS woensdag laten weten. Linker verheugt zich erop. “Frankrijk is het land dat Nederlanders zo goed kennen, maar dat toch nog voortdurend voor verbazing zorgt. Datzelfde geldt voor Amerika. Het is de uitdaging om in dat spanningsveld de interessantste verhalen te vertellen en te laten zien“, zegt hij.

Chef Buitenland Gerard van den Broek is tevreden met de benoeming van Linker tot multimediale correspondent. “Ron Linker heeft zich de afgelopen jaren bewezen als veelzijdig journalist met een sterk analytisch vermogen, die zowel de grote lijnen als de kleine menselijke problemen kan schetsen. Die ervaring zal hem zeker van pas komen in zo’n divers land als Frankrijk.

Tot het aantreden van Linker in Parijs op 1 juli 2011 zullen Wereldomroep-correspondent Frank Renout en verslaggevers uit Hilversum het Franse nieuws voor de NOS verzorgen. Correspondent Saskia Dekkers stapte deze zomer over naar Nieuwsuur en Roger Strijland verruilde het Franse correspondentschap zeer recent voor een baan als communicatieadviseur bij het Nederlands Bureau voor Toerisme in Parijs.

Het NOS-bureau Washington blijft na Linkers vertrek in 2011 op sterkte met twee correspondenten. Wie hem als radio-correspondent in de VS gaat opvolgen, naast TV-correspondent Eelco Bosch van Rosenthal, is nog niet bekend.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen