Anita Witzier woest op politiek in Den Haag

Foto: Suzanne KarstersAnita Witzier is boos op de politiek in Den Haag. Ze vindt de bezuinigingsplan- nen voor de Publieke Omroep buitenge- woon kortzichtig. “We roepen toch ook niet dat de PvdA en het CDA maar eens moeten fuseren omdat dat een hoop kosten zou schelen? Het is wrang dat de mensen die erover beslissen, echt geen verstand van televisie maken hebben. Het gaat alleen over geld, maar niet over de betekenis van tv en de maatschappe- lijke impact. De politiek moet zich schamen!“, zegt Witzier.

Ze vindt dat men elkaar napraat. “Als zo’n bal eenmaal gaat rollen, dan is het niet meer te stoppen. Iedereen roept het nu ineens: de Publieke Omroep moet weg. En dat is echt klinkklare onzin! Ik vind dat heel, heel erg“, zegt ze in Avrobode.

De KRO-presentatrice is het er ook niet mee eens dat de publieke omroep moet stoppen met amusements-tv. “Nou, ik hou mijn hart vast. Niet dat de commerciëlen geen goed amusement maken, maar het is wel heel erg eenzijdig. Kijk, het TROS-programma met Jan Smit en zijn vrienden zou misschien naar de commerciëlen kunnen. Maar Boer Zoekt Vrouw, Hello Goodbye en Memories is typisch publieke omroep-amusement. En dat moet je niet kwijt willen.

Witzier hoopt dat Den Haag bij zinnen komt. “Ik geloof best dat er bezuinigd moet worden en dingen kunnen vast efficiënter, maar op zich levert het huidige omroepbestel geen enkel probleem op. Nergens ter wereld is de omroep zo divers en van zo’n hoge kwaliteit en dat alles voor zo weinig geld, als in Nederland. Dus waar komt dat nou vandaan, die gedachte dat het helemaal anders moet.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen