Matthijs van Nieuwkerk wil naar Nederland 1

Foto: NTRMatthijs van Nieuwkerk ziet zijn tv-show De Wereld Draait Door graag verhuizen van Nederland 3 naar Nederland 1, de best bekeken tv-zender van Nederland. Dat zegt Van Nieuwkerk in VARAgids. Van Nieuwkerk baalt dat hij op 3 soms moet wijken voor voetbal. “We moeten nog steeds regelmatig twee keer per week tien minuten inleveren voor voetbalvoorpraat. Soms heb ik zo’n zin in Nederland 1. Lekker op de snelweg, veel bekijks en niemand die je lastig valt“, zegt de presentator.

Op dit moment zit De Wereld Draait Door in haar zesde seizoen. “Ik heb me na het vijfde seizoen afgevraagd of ik door zou gaan. Na vijf jaar was het misschien wel mooi geweest. Ik heb andere mogelijkheden verkend en twijfelde eerlijk gezegd nogal. Het gras bij de buren was groen. Maar op een ochtend werd ik wakker in het heldere besef dat ik bij DWDD nog een mooie toekomst had. Zo gezegd zo gedaan. En geen seconde spijt.

De VARA zendt naast DWDD ook De Madiwodovrijdagshow en Pauw & Witteman uit. “Drie dagelijkse VARA-talkshows leek mij wat veel van het goede. En misschien vind ik dat nog wel”, zegt Van Nieuwkerk. “De verschillen zijn natuurlijk groter dan de overeenkomsten, behalve dan dat we alledrie gasten uitnodigen. En het liefst de op die dag aansprekende gasten. Maar eerlijk is eerlijk, Paul bespeelt tot nu toe een ander register, trekt zich veel minder van de voorpagina’s van de kranten aan.”

Van Nieuwkerk vindt het vervelend dat er zo wordt ingehakt op De Leeuw. “Het lijkt me geen pretje. Paul leeft gevaarlijker, verveelt zich snel en geeft toe aan zijn driften om weer nieuwe avonturen aan te gaan. Dan staat er een keer een programma niet direct strak in de lak. So what? Ik zou zeggen: no guts, no glory. En vooral: Lang leve Paul, de beste tv-maker van Nederland.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen