André van Duin trots op oeuvre-award

Foto: TROSAndré van Duin is de winnaar van de Beeld en Geluid Oeuvre Award 2010. Hij krijgt de prijs voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de Nederlandse tv, zo heeft de organisatie donderdag bekend gemaakt. “Leuk, hè. Heel geestig. Ik heb al een heleboel van die prijzen gewonnen, maar dit is de eerste vakprijs. Die had ik nog niet. Het hele oeuvre klinkt alsof je afscheid neemt. Het is een verzameling van wat er geweest is. Maar er komt nog wel wat nieuws“, reageert Van Duin op Radio 1.

Van Duin treedt in de voetsporen van winnaars als Koos Postema, Mart Smeets en Ad van Liempt. “Ik ben één van de weinige artiesten die in het rijtje staat. Het zijn veel programmamakers of ontwikkelaars. Het is een leuk rijtje om tussen te staan.

Juryvoorzitter Piet Römer vindt Van Duin een terechte winnaar. “De rij televisieprogramma’s die André van Duin sinds 1964 en tot op de dag van vandaag heeft gemaakt is indrukwekkend. Zeker als die lijst wordt afzet tegen de vele films, theatertournees en radioprogramma’s die hij daarnaast maakte.”

Op 24 januari 2011 wordt de vakprijs aan André van Duin overhandigd tijdens de uitreiking van de Beeld en Geluid Awards in Hilversum.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen