Tv-recensent Jean Pierre Geelen: ‘Prem is geestesziek’

Foto: Marieke van der VeldenJean Pierre Geelen, tv-recensent van De Volkskrant, denkt datPrem Radhakishun geestesziek is. Radhakishun werd deze week ontslagen als tafelheer in De Wereld Draait Door, omdat hij Geelen op televisie beschuldigde van pedofilie. “Het valt me op dat hij in zijn eigen impor- tantie en grootheid is gaan geloven“, zegt Geelen in De Pers. “Het is een geestesziekte. Helaas kan ik de patiënt nog niet echt genezen verklaren, zeker niet naar zijn bezopen uitspraken tijdens zijn optreden bij DWDD.

Geelen weet waar Radhakishuns woede vandaan komt. “Mijn onverkwikkelijke geschiedenis met Prem begon deze zomer. Ik werd gebeld door het blad JFK en die vroegen me of ik een lijstje wilde maken met meest ijdele televisiepresentatoren. In een telefoongesprekje van een half uurtje, zei ik toen over Prem dat zijn functionele ijdelheid, die je altijd nodig hebt om op televisie je werk goed te doen, een beetje werd weggedrukt door een soort ijdelheid met een ziekelijk randje.

Na de publicatie kwam ik Prem toevallig tegen in het Amsterdamse mediacafé Dauphine en toen begon hij te schreeuwen en me te dreigen dat hij me op m’n bek zou slaan. Normaal gesproken kun je dat soort dreigementen van opgewonden tv-sterren wel relativeren, maar nu had ik toch even de indruk dat hij het echt wilde doen.

De beschuldiging dat hij seks zou hebben met kinderen, gaat volgens Geelen nergens over. “Waarom hij voor de kwalificatie pedofiel heeft gekozen is me een raadsel. Ik ben een brave huisvader uit Den Haag. Nou ja, het is nogal wel wat dat hij beweert dat je het met kleine jongetjes doet natuurlijk.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen